МІСІЯ, БАЧЕННЯ, ЦІННОСТІ ОБ’ЄДНАННЯ ЦЕРКОВ. Тези для дискусії

Під час пасторської конференції, коли викладач говорив про місію, бачення, цінності і стратегію у мене з’явилося натхнення записати як я бачу МІСІЮ, БАЧЕННЯ І ЦІННОСТІ нашого Об’єднання церков.

Уже декілька українських церков користуються у служінні баченням, місією, цінностями та стратегією. Інші приглядаються, а треті взагалі вважають це чимсь американським, світським, лишнім.

Минулого року ВСЦ ЄХБ запропонував свою МІСІЮ, ЦІННОСТІ І БАЧЕННЯ. Тому, переконаний,  обласне об’єднання не може лишитися осторонь, адже саме на його рівні і відбувається безпосередньо об’єднання церков. І оскільки наша Ірпінська Біблійна Церква входить в ООЦ Києва і області, то думаю як для мене так і для багатьох інших служителів було б важливо подумати про майбутнє об’єднання та його благословенне подальше служіння. А добрий спільний розвиток трудно мислимий без відповідей на принципові запитання: для чого існує об’єднання церков (МІСІЯ), що ми можемо очікувати від ефективної праці в майбутньому (БАЧЕННЯ) і на яких принципах ґрунтується наша спільна праця і співіснування (ЦІННОСТІ).

Отже мої тези – то не те що не завершений документ, а навіть не робочий варіант, а швидше запрошення небайдужих служителів до дискусії (як письмової так і усної). Такий документ у завершеному виді має бути результатом всестороннього обговорення багатьох служителів.

Місія Київського об’єднання церков ЄХБ

Всіляко допомагати помісним церквам євангельсько розвиватися щоб ефективно звершувати Велике Доручення

Який результат ми бачимо в ідеалі років так за 10?

Бачення Київського об’єднання церков ЄХБ

1.   Підготовлений пастор у кожній церкві де є 20 і більше членів церкви.

2.  Кожна церква (до 100) керована братерською радою, або пресвітерською радою, які вирішують усі питання щодо здорового функціонування церкви.

3.  Кожна церква обов’язково має і розвиває дитяче служіння, молодіжне служіння, соціальна та сімейне служіння.

4.  Кожна церква ООЦ спрямована на благовістя і через десять років на третину зросте кількість членів церкви і на 20% кількість нових громад ЄХБ. Наше об’єднання підтримує місіонерів в Києві та області а також за кордоном.

5.  Церкви – сусіди (радіус 25-40 км.) мають постійне молитовне і навчальне спілкування служителів та членів церков. Пастори взаємодопомагають одне одному в благовісті, рукопокладенні, хрещенні, навчанні та вирішенні ймовірних критичних і спірних питаннях.

6.  Розвинений сайт об’єднання та виходить щомісячний молитовно-інформаційний бюлетень, де віруючі довідуються що де відбувається, знаходять нові ідеї, приклади та рессурси інших церков; віруючі різних церков моляться одне за одного.

7.  Керівництво об’єднання сприяє всебічному навчанню пасторів і різних служителів через систематичні фахові семінари та конференції, які з великим бажанням відвідують вчителі НШ і молодіжні лідери, пастори і проповідники, диякони та музиканти.

8.  Ефективна праця ООЦ здійснюється через п’ять ключових комітетів: пасторський, молодіжний, інформаційний, недільна школа і рессурсний.

9.  Голові об’єднання та правлінню допомагають фахові порадники: юристи, богослови, управлінці, фінансисти, керівники богословських закладів та місій.

10.Об’єднання має добру славу у міських та обласній адміністраціях, у державних службах та фондах.

11. Церкви, які свідомо входять в об’єднання мають за радість і благословення належати до нього. Вони цінують налагоджений простір для братерського спілкування, цінують допомогу і взаємодопомогу у навчанні та ресурсах і охоче підтримують працю об’єднання фінансово.

12.До нашого об’єднання прагнуть приєднатися незалежні церкви з ідентичним богослов’ям, бо їх приваблює щира, братерська атмосфера відкритого спілкування, справжня турбота та поштовхи до розвитку їхніх церков, багаті ресурси, які варті до використання.

Цінності Київського об’єднання церков ЄХБ

1.       Ми цінуємо єдність і тому ми ні про кого не говоримо поза очі.

2.       Ми цінуємо єдність і тому відкрито зутрічаємося для обговорення різних питань у братерському колі.

3.       Ми цінуємо єдність а тому дотримуємося доктрин братства та кола віровчення, яке визначає зовнішні межі різнодумності.

4.       Ми цінуємо благовістя а тому заохочуємо одне одного та допомагаємо одне одному в проголошенні Євангелії.

5.       Ми цінуємо єдність а тому радо приймаємо різноманітні відмінності по формі у служінні інших церков об’єднання.

6.       Ми цінуємо єдність і тому регулярно влаштовуємо міжцерковні зустрічі різними церковними командами.

7.       Ми цінуємо духовний та церковний зріст, а тому влаштовуємо різні форми навчання та обміну досвідом між церквами.

Пропозиції до стратегічних кроків не роблю, оскільки вони будуть випливати з бачення.

2 thoughts on “МІСІЯ, БАЧЕННЯ, ЦІННОСТІ ОБ’ЄДНАННЯ ЦЕРКОВ. Тези для дискусії

  1. Дякую за ідею і практичну пропозицію. Запропонував братам нашої обласної ради для обговорення. Сподіваюсь що приймуть пораду.

  2. Миколо, дякую за деякі цінні думки для формування церковного бачення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *