СЛОВО ДО СПІВСЛУЖИТЕЛІВ З НАГОДИ ДНЯ ПАСТОРА

Шановні брати співслужителі, вітаю вас з днем пастора. Скажу, що ваше покликання значиме, цінне і вкрай небезпечне. 

Так вже Господь Ісус задумав церкву, що по переду Він поставив пастухів, які б її вели, годували і захищали. Від пасторів громада очікує вчення і прикладу, позиції і залучення. 

Лідерське служіння пасторів, високе очікування в громаді і суспільстві вимагає, що ви були сильні. 

У нашому суспільстві сила здобувається за допомогою почесті позиції і лояльних прихильників, твердого кулака і керівничого голосу, рішучості і твердості в діях, силою слова і маніпуляції, а ще, хто  дипломатією протиріч.

І наша спокуса — використовувати доступні і випробовувані методи лідерського впливу і авторитету.

Хочу побажати нам дорогі брати служителі Павлового досвіду, який отримав від Господа Бога надзвичайний урок, якого нормальна людина не здібна ні зрозуміти ні прийняти:

сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене. Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слабий, тоді я сильний.» ІІ Коринтян 12,9-10

Послухайте, Павло ділиться досвідом лідерської слабкості за вибором: для нього це означало в усьому покладатися на Ісуса і тотально залежить від Нього і Його сили. 

Немічного в Ісусі помітно по трьох очевидних ознаках:

  • він через власну немічність щодня приходить до Ісуса за мудрістю Слова, за відовлення Духом, щоб зосереджено виказати хвалу, захоплення, любов, заступництво і благання. 
  • він завжди оточений співслужителями, разом з якими розділяє відповідальність, бо розуміє її вагу і визнає власну слабкість. Він оточений молодими, яких наставляє, доручає і підбадьорює, бо розуміє свою тимчасовість і обмеженість у можливостях. 
  • він не перестає вчитися зі Слова, з книг, з семінарів і семінарій, від інших християн, бо його вражає велич Господа, Його Слова, Його Церкви і власне невігластво, слабкість, некомпетентність, неспроможність — а він хоче бути ефективнішим і кориснішим для Божого Царства. 

Брати мої, щоразу, як порідшує час  спільності з Ісусом, коли навколо з зменшується коло співлужителів і ви не пам’ятаєте що востаннє читали і вивчали то знайте, що гріх гордості і зверхності біля вашого серця вселив у вас певність у власних силах, неабияк послабив вашу залежність від Господа Ісуса і це є той гріх, який на сьогодні обезсилює, паралізує і дискваліфіковує найбільше пасторів. 

Ми живемо в неймовірний час виклику і змін, час, який викриває фальшиву сильність, час який потребує справжніх — тому в усвідомленні власної слабкості  тримайтесь сильного Господа, тримайтеся братів, вивчайте богослов‘я, проповідництво, українську. Сильний у собі знеможе і впаде, слабкий, узалежнений від Господа витримає і буде переможцем! Не забувай:

“Коли я слабий, тоді я сильний!”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *