ГОРОСКОП – НЕВИННА РОЗВАГА ЧИ ЧУЖА РЕЛІГІЯ?

Довгий час мені здавалося, що гороскопи друкують дешеві, жіночі та бульварні видання, які орієнтовані на читача, не звиклого\навченого думати. Але згодом звернув увагу, що прогноз згідно положення планет друкують і серйозні видання (як от Дзеркало тижня, Комерсант, День). Здавалося б що спільного у сучасної прагматичної людини бізнесу, науки (ще й на 70% православного походження) з древнім винаходом вавилонських жерців про вплив зірок на життя людини? Чому християнська (православна у своїй більшості) Україна як і її сусіди так пильнують за дивними знаками, які мають нести в собі пророчо доленосні поради? Тому й питаю себе що таке гороскоп – психологічна опора, розвага чи релігійна система. Ось декілька абзаців до окреслених питань.

Гороскоп – це таблиця розташування планет і зірок на певний момент часу, згідно чого астологи «провіщають долю». І астрологія відповідно – це вчення про вплив небесних світил на землю і людину (його темперамент, характер, вчинки і майбутнє), яке визначалося через видимі рухи на небесній сфері і взаємне розташування світил в даний момент часу. Так говорять словники.

Варто стказати, що астрологія виникла серед вавилонських жерців біля п’яти тисяч років тому у місті, найвідомішому своїм повстанням проти Бога (Вавилонська вежа), яке згодом стало центром прямого поклоніння сатані у найрізноманітніших формах. Спостерігаючи історію астрології очевидний її нерозривний зв’язок з оккультизмом.

Згідно астрології, планета Земля оточена уявним «поясом» чи колом, поділеним на 12 секторів. Це відповідає 12 сузір’ям чи «знакам» зодіаку. Вавилонські жреці знаходили сузір’я, де зірки з’єднані між собою уявними лініями у утворювали згідно своєї фантазії фігуру: лев, скорпіон, діва і т.д. Таким чином це не реальне поєднання зірок, а уявне, символічне.

Так ось, астрологами вважається, що оті всі зірки та планети впливають не лише на долю людини, але й на її вчинки. Прийняти це вчення на тверезий розум неможливо, тому в це потрібно вірити.

Власне тому астрологія та гороскоп виводять людину з під панування Бога, бо стверджують, що всім заправляють зірки. Вони визначають долю, характер і навіть вчинки. І все це приймається виключно вірою. А людине не може одночасно вірити Божим пропроцтвам і обітницям, які вже всі сказані і їх можна прочитати в одній Книзі. Біблія говорить про те, що людина в руках Божих і що Він все визначає. Пояснення феномальному успіхові гороскопів в сучасному суспільстві знаходимо в ап. Павла, який говорить про людство, яке відвернулося від Бога:

Вони Божу правду замінили на неправду і служили створінню більш, як Творцеві. Лист апостола Павла до римлян 1,25

Астрологія разом з гороскопом – це не цікава іграшка, не невинне захоплення, а конкуруюча Богові релігійна система, яка унеможливлює віру в живого Бога Творця та Спасителя Ісуса Христа.

Біблія дуже ясно висловлюється стосовно гороскопу. Ось пророк Ісая, сповіщає Божий суд Вавилону:

… ті, хто небо розрізує, хто до зір придивляється, хто провіщує кожного місяця, що має на тебе прийти! Ось стали вони, мов солома: огонь їх попалить, не врятують своєї душі з руки полум’я, це не жар, щоб погріти себе, ані полум’я, щоб сидіти біля нього… Такими тобі стануть ті, що співпрацювала ти з ними, ворожбити твої від юнацтва твого, кожен буде блудити на свій бік, немає нікого, хто б тебе врятував! (47,12-15)

Божі вчинки ніким і ніколи непередбачувані. Він не залежить від природи і створених Ним зірок. Бог вільний у своєму виборі. Тому астрологія, гороскопи й будь-які інші способи передбачити майбутнє є фальсифікацією, яка намагається замінити єдине можливе передбачення – Боже об’явлення. Не обманюйтесь здійсеннням ряду прогнозів – сатана відмінний аналітик з великим досвідом роботи серед людей, які відвернулись від Творця.

Яке почуття при спогляданні зірок охоплює людину, яка пізнала Бога? Це досконало висловив Давид:

Коли бачу Твої небеса, діло пальців Твоїх, місяця й зорі, що Ти встановив, то що є людина, що Ти пам’ятаєш про неї, і син людський, про якого Ти згадуєш? А однак учинив Ти його мало меншим від Бога, і славою й величчю Ти коронуєш його! Учинив Ти його володарем творива рук Своїх, все під ноги йому вмістив: худобу дрібну та биків, їх усіх, а також степових звірів диких, птаство небесне та риби морські, і все, що морськими дорогами ходить! Господи, Боже наш, яке то величне на цілій землі Твоє Ймення! Псалом 8

Хочеш прогноз Писання на 2010 і до кінця життя? Так ось він: якщо ти будеш грішити і не покаєшся – тебе чекає Божий суд. Якщо ж сповідаєш свої провини і будеш вірити в Спасителя Ісуса – тобі забезпечене місце в раю. І якщо ти будеш порушувати Божі заповіді – тобі буде нещастити. Але якщо ти щодня матимеш спільність з Богом, то будеш щасливий навіть і в час лиха!

2 thoughts on “ГОРОСКОП – НЕВИННА РОЗВАГА ЧИ ЧУЖА РЕЛІГІЯ?

  1. Амінь! Брате,я уже рік збираюсь говорити на цю тему на порозі Нового Року. і ось, дякувати Богу і тобі, мабудь дозріваю. дякую за тебе нашому Богу. буду далі дозрівати в цій архіважливій темі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *