Ти хочеш почути як говорить Бог?

Тоді різдвяні свята саме для тебе. Різдвяні історії – то підручник і посібник того, як Бог говорить до людей.  Усіма можливими засобами і способами Небесний Батько починає промовляти до своїх дітей. Відкриваймо Євангелії Матвія і Луки – ось ці  книжки Радісних звісток і спостережімо, що робить Бог щоб бути почутим.

Втеча у Єгипет

І з’явивсь йому Ангол Господній, ставши праворуч кадильного жертівника.  І стривоживсь Захарій, побачивши, і острах на нього напав…( Луки 1,11-12)…був посланий Ангол Гавриїл у галілейське місто, що йому на ім’я Назарет, до діви… І, ввійшовши до неї, промовив: Радій, благодатная, Господь із тобою! Ти благословенна між жонами! Вона ж затривожилась словом…А Ангол промовив до неї: Не бійся, Маріє… (Луки 1,26-30)Коли ж він(Йосип) те подумав, ось з’явивсь йому Ангол (Матвія 1,20)

Бог говорить через АНГОЛІВ

До Марії, до Йосипа, до пастухів, ще раніше до Захарії. Наше ангел походить з грецької anhelos і означає посланець. Оскільки народження Ісуса – це справді унікальна подія в історії, то Бог використовує своїх унікальних посланців. Вони існують щоб сповіщати Його вістки і звершувати Його роботу. Як правило вони залишаються невидимими як і все їхнє служіння спасенним. Але часом вони мають таку звістку, що робляться видимими.

Ти відкритий до можливого візиту Анголів сьогодні? Вони можуть з’явитися найнеочікуванішим чином. Євреям 13,2: «Не забувайте гостинности, бо нею деякі, не знаючи, прийняли ангелів»

…ось Ангол Господній з’явивсь у сні Йосипові. Матвія 2,13

Бог говорить через СНИ

Йосипу Бог взагалі говорив виключно у снах. Більше того, Йосип сприймав ці сни серйозно і перемінював життєві рішення ґрунтуючись на снах. Ви б одружилися на жінці, ви б переїхали в іншу країну керуючись лише снами? А Йосип зробив це! Звичайно, ми маємо рацію коли не зважаємо на більшість з того що нам приходить посеред ночі у снах, але коли говоритиме Бог, то ти знатимеш напевно! І Він необмежений жодним способом щоб підбадьорити тебе, вказати шлях, застерегти, докорити. Але тобі не потрібно почати гадати з приводу численної нісенітниці яка тобі сниться – коли з тобою говоритиме Бог, ти це знатимеш точно. От чи схочеш послухатися, це вже інше питання.

на сході ми бачили зорю Його» Матвія 2,2

Бог говорить через ПРИРОДУ

Три поганські мудреці були серед тих, хто схилився у поклонінні перед Ісусом-немовлям. Вони зрушились у дорогу виключно через споглядання природи. Хто б спакував свої скарби та речі для далекої дороги по горах і пустелях виключно через якийсь знак на небі? Той, хто чутливий до Божого голосу, той це зробить!

І ти, Віфлеєме, земле Юдина, не менший нічим між осадами Юдиними, бо з тебе з’явиться Вождь, що буде Він пасти народ Мій ізраїльський.» Матвія 2,6. Див. Михея 5,2

Бог говорити через ПИСАННЯ

Матвій автор першої Євангелії з усією старанністю представляє виконання древніх пророцтв про народження Месії (Матвія 1,22-23).

Керуючись зіркою мудреці добратися до Єрусалиму, але саме пророк Михей привів їх до Вифлеєму.

Пісня хвали Марії, яку у 2 розділі подає Лука і та переповнена словами, які ще тисячу років раніше були записані у Старому Заповіті.

Сьогодні є чимало людей, які читають і навіть вивчають Біблію, але чи навчився ти при цьому чути Божий голос в ній? Я не знаю потужнішого рупору через який і сьогодні говорить, шепоче, кричить сам Бог.

Слава Богу на висоті, і на землі мир, у людях добра воля! (Луки 2:14).

Бог говорить через ПОКЛОНІННЯ

Коли Захарія зіткнувся з ангелом Гавриїлом, він звершував священицьке служіння у храмі. Він кадінням поклонявся Богові.

Поклонялися піснею ангельські хори, які явилися пастухами на Вифлеємських полях. Різдвяна історія відкриває нам поклоніння, як вулицю з двосторонніх рухом: ми хвалили Бога, поклоняємося Йому, а Він говорить до нас. Коли востаннє ви чули голос Бога у поклонінні? Чи воно для вас є виключно набором пісень, які вам не дуже подобаються? А пісні хвали відкривають велич Бога і залучають мене до споглядання Його величного.

Тими днями вийшов наказ від кесаря Августа переписати всю землю Лук.2,1

Бог говорить через ВЛАДУ

Перші слова другого розділу Євангелії від Луки згадують указ кесаря ??Августа про те, що весь світ буде обкладатися податком. Буркочучи платники податків більше нічого не чули навкруги, крім про жадібність Риму, АЛЕ за механікою політики й оподаткування Бог переміщав людей з одного міста до іншого для того, щоб привести Свій план в дію.

Так що наступного разу, коли ви читатимете про новий податок чи новий закон, переконайтеся, що ви не прослухаєте голосу Бога!І Дух у храм привів його. Луки 2,27

Бог говорить через СВЯТОГО ДУХА

Два «неговорящих» імені – невідомі Симеон і Анна отримали найнезвичніше запрошення, щоб відсвяткувати народження Царя Ісуса – вони повинні були про це здогадатися. Але в даному випадку, це була насправді не здогадка, це був голос Святого Духа. Розрахунок Луки очевидний: він хотів пояснити нам, що ці двоє, незрозумілі мешканці храм чули тихий голос Духа, аж до часу і місця, коли молоді батьки Ісуса прийдуть в храм, щоб присвятити немовля Ісуса.

А що, якщо і в нашому житті – а може в певні моменти – ми б отримали ясний поштовх/вказівку, як вони? Писання відкриває, що це можливе. Тому потрібен досвід щоб чути і розрізняти тихий голос Духа і йти за Духом.

Єлисавета сповнилася Святим Духом і викликнула голосом сильним: “Благословенна ти між жінками й благословен плід лона твого. Луки 1,41-42.
Захарія наповнився Духом Святим і став пророкувати, кажучи: Благословенний Господь, Бог Ізраїлів, бо відвідав і визволив свій народ… Луки 1,67-68.

Бог говорить через ПРОРОЧІ СЛОВА

Коли Захарія відкрив рот, після дев’яти місяців мовчання, він пророкував! Коли Марія зустріла Єлизавету, подвір’я і простий будинок став зібранням святих, і обидві жінки говорили слова Божі. Різдвяне оповідання говорить нам, що коли Бог працює, народ Божий буде говорити натхненні слова життя. Це повинно допомогти нам змінити те, як ми слухаємо одне одного, вам не здається?

а в останні ці дні промовляв Він до нас через Сина, що Його настановив за Наслідника всього, що Ним і віки Він створив. Євреям 1,2

Бог говорить через ІСУСА

Немовля Ісус Христос – це Слово, яке стало тілом. Пролог Євангелії від Івана показує Слово, яке було у Бога, і Слово було Бог. Відкриваючи Послання до Євреїв бачимо, що хоча Бог каже в багато разів і багатьма способами говорив до людей, Його завершальне слово до нас виявлене особою: ІСУС. Ангели сказали пастухам: “А ось вам ознака: Дитину сповиту ви знайдете… (Луки 2:12)” Всі Божі слова містяться в Ньому. Вони були у Ньому тоді. Вони у Ньому до тепер. Постав собі мету дізнатися у цьому році більше про Ісуса, як ти знав наперед. І навіть якщо ти уже все з Біблії знаєш – то Ісуса як слід тобі і життя не вистачить щоб пізнавати.

Так що співаючи і слухаючи колядки, різдвяні історії і привітання залишається відкритим питання: ти хочеш чути як говорить Бог? Ти справді хочеш Його почути? То у тебе є багато можливостей для цього. Ісая просив своїх людей утихомиритися з їхніми думками і словами щоб почати слухати Бога. А Господь і сьогодні не намагатиметься Тебе перекричати. Він поважає твій вибір. Але через Свою любов до тебе Бог не перестане до тебе промовляти. Різдво – то незрівнянний час, щоб саме ти навчився слухати Божий голос і всій його різноманітності. Перед тобою ще один рік життя – тож постав ясні цілі у цьому зв’язку. Серед них може бути:

  • привчити себе до щоденної дисципліни а) читати Біблію і б)роздумувати над прочитаним і в) записувати відкрите!
  • через Слово Євангелії і людей доторкнутися до Особи Ісуса Христа
  • зблизитися з Духом Святим щоб розвивати життя по Духу у колі таких же людей

і

ТИ БУДЕШ ЧУТИ БОЖИЙ ГОЛОС! БО ВІН ХОЧЕ ГОВОРИТИ З ТОБОЮ!

Ідеєю проповіді завдячую Ray Hollenbach і його тексту 9 Ways God Speaks Through Christmas

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *