Ім’я Господа — міцна фортеця

Ім’я Господа — міцна фортеця, — утече до неї праведник і безпечний. Приповістки Соломона 18:10

1. «Ім‘я Господа» — щоб скористатися Божою допомогою я потребую Його пізнавати. Окрім природи і наставників я потребую вивчати записане Боже відкриття у Біблії.
2. «міцна фортеця» — заховатись у фортеці може лише той, хто певний в її надійності і вірить, що вона є достатньо міцною. Бог для тієї людини є міцною фортецею, хто вірить в Нього.
3. «праведник» — це не про формально релігійну людину, яка навчена притримуватися обрядів, але про того, хто знає Бога і дотримується Його заповідей у щоденному житті.
4. «утече до неї» — слово, яке найкраще описує дію віри: коли трапляються непередбачувані ситуації, коли близько підступає ворог, коли спокуси сумніву приходять, коли страхи нападають і підступна несправедливість… в ту ж мить побожна людина вірою звертається до Бога, Якому довіряє вичерпно і беззастережно. Щось вроді як при вимиканні струму запускається джерело безперебійного живлення.
5. «і безпечний» — ось так спрацьовує віра і молитва (спосіб втікання), яка побудована на надійному фундаменті богопізнання (Ім‘я Господнє) через Слово (праведник).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *