Як правильно критикувати?

Істина 1:
У багатьох випадках твоя критика може бути не корисна і не потрібна
– якщо ти не зрозумів/не побачив всю ситуацію;
– якщо собі надумав, що розумієшся в темі, а на справді не дуже розбираєшся;
– якщо ти просто любитель поговорити на будь-яку тему;
– якщо просто хочеш напасти чи принизити. Це нікому не потрібно, і промовчавши, зробиш більше добра;
– якщо твоя критика стосується смаків і вподобань – це не треба робити. Якось молода мама у нас в церкві сказала як назвали доньку — я зреагував якось критично: їй було неприємно, а потім мені, коли зрозумів як протупив.

То як відрізнити правильний мотив від не правильного?

Істина 2:
Твоя критика має мати на меті прогрес і успіх іншого

Конструктивна критика завжди має на меті готовність допомогти ближньому. Сама філософія критики – це допомога, щоб підказати сліпі зони, вияв не байдужості до іншого у його справі чи житті. Ближній щось робить добре, чи справа яка, чи проект звершується і ти бачиш, як можна зробити це успішніше – тоді говори.

Принципи конструктивної критики
1. Не рубай з плеча. Нищівна, в‘їдлива і образлива критика (як до цього дехто звик в соц. мережах) це часто компенсація власних комплексів, травм та вад. Від цього варто взагалі відмовитись.
2. Починай з того, що іншому добре вдалося, що успішне, вдале, що варте похвали. Не здібність бачити добре — дуже тривожний дзвіночок, пов’язаний з завищеною гордістю. Навчи себе бачити добре в іншому і твоя критика буде конструктивнішою.
3. Критикуючи, скажи що було не так і що необхідно покращити. Не надумуй своїх трактувань – краще перепитай. Ділись своїми висновками і спостереженнями, а не здогадками і трактуваннями. Оскільки кожна (і твоя) критика суб’єктивна, то не будь категоричним — ти ж хочеш допомогти, а не змусити когось прийняти лише твою точку зору.
4. Якщо людина вороже приймає твою критику – то більше її не критикуй. Але це не стосується людини з вашої команди чи відділу. Якщо по роботі, по служінню чи у команді ти не можеш миритись з існуючим станом речей, з недбалістю, не якісним підходом, не ефективним використанням ресурсів і часу, то частіше пояснюй, що втручаєшся, оскільки справа/людина/ситуація тобі не байдужа.

Отже…
– не спіши критикувати;
– не рубай з плеча, але починай з доброго;
– критикуючи, говори факти і спостереження, а не домисли і трактування;
– критикуй задля успіху і розвитку ближнього.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *