НАЗУСТРІЧ БОГОВІ

ЗАДАЧА КОЖНОГО ПРОПОВІДНИКА СЛОВА І ЗАДАЧА КОЖНОЇ ЛЮДИНИ

praying-with-open-handsІ вивів Мойсей народ із табору назустріч Богові… (Вихід 19:17)

Чи не до цього покликав мене Господь Ісус давши дара вчителя і проповідника щоб я, як Мойсей, вів народ Його назустріч Богові і Спасителю?
Звичайно, з часу вознесіння Ісуса і зшестя Духа кожен має Провідника. Але часто людина або “глуха”, або неслухняна. Того і в старі часи Бог використовував пророків, щоб помагали людям повернутися “назустріч Богові”.
Думаю, що я як проповідник, служитель Слова, покликаний так готувати слухаючи Духа і виголошувати проповідь, щоб вона допомагала людині, яка прийшла на богослужіння (чи семінар) виходити “назустріч Богові”. Варто зауважити, що Мойсей належав до тих лідерів, які самі постійно перебували в присутності Бога, виходячи назустріч Йому. Він сам потребував Божого керівництва, Його мудрості та просвітлення.
Що я маю на увазі, коли кажу вийти “на зустріч Богові”? Це означає не що інше, як коли людина серед марнотного коловороту своїх невідкладних справ зупиняється, щоб почути голос Того, Хто її сотворив. Це коли людина спочатку в тиші, сам на сам відкриває Писання щоб зустрітися з Автором. Це коли ми разом, як Божий народ, збираємося і відкриваємо Хто є Бог і як нам з Ним мати справу – слухати і розуміти Його. Щоб орієнтувати своє життя за Його волею, щоб виконати призначене нам.
Не може людина здобути спокою серця, якщо не навчиться виходити “назустріч Богові”. Не може людина здобути серцевий мир і прийти до наповненого і цілісного життя, якщо не вийде “назустріч Богові” – можливо спочатку вперше в житті, визнавши Ісуса володарем своєї долі, а тоді знову й знову, щоразу виходячи назустріч Тому, Хто дає і забирає життя, Хто незрівнянний у любові, могутності і милосерді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *