ДРУГИЙ ДЕНЬ СЕМІНАРУ “БОГОСЛУЖІННЯ: ВЧЕННЯ І ПРАКТИКА”

1

Другий день навчального семінару відзначився двома значними темами та отриманням досвідом.

Тема про місце проповіді у богослужінні (пастор Дмитро Колесник, м. Львів) викликала пожвавлене обговорення, адже це чи не основна частина у більшості баптистських громад. Ми дискутували наскільки те, як і що ми проповідуємо досягає мети – переосмислення життя, прийняття рішення, покаяння.

Відкритий досвід проведення богослужіння церквою «Голгофа» м. Луцьк впродовж 9 років був дуже корисним для багатьох учасників, адже це були практичні уроки по розвитку церковних зібрань та прекрасні ідеї творчого підходу. Пастор Олександр Савич, відповідаючи на запитання, підбадьорив не зупинятися на творчості у підготовці головного свята церкви – її загальних що недільних зібрань.

Я (М. Романюк) після обіду виклав важливу для служителя тему, яка зачіпає питання змін. Чи біблійна ця ідея змін? що можна і що не можна змінювати? чим форма відрізняється від функції? як вірно впроваджувати зміни? Головне, коли ми говоримо про зміни, пам’ятати функції церкви, які не змінні бо затверджені Писанням – проголошення Євангелії, навчання, молитва, спільність і Вечеря, і про форми, які визначаються культурно-національними рамками, а тому підлягають перегляду і відповідно змінам, але лише при умові їхній доцільності для Царства Божого.

img_2475Вечір був натхненний молодіжним зібрання з багатьма гарними гучними піснями хвали Богові та чудовою проповіддю Олександра Савича, у якій найпрактичнішим чином він виклав присутнім, як перебувати в Ісусі Христі і як у результаті виглядають принесені плоди (Євангелія Івана 15).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *