БУДУ ВІДКРИВАТИСЯ

Вихід 29,43 І буду відкриватися там Ізраїлевим синам, і це місце буде освячене Моєю славою. 44 І освячу скинію заповіту, і жертівника, і Аарона та синів його освячу, щоб вони були священиками Мені. 45 І буду Я спочивати серед Ізраїлевих синів, і буду їм Богом. 46 І познають вони, що Я Господь, їхній Бог, що вивів їх із єгипетського краю, щоб перебувати Мені серед них. Я Господь, їхній Бог!

«буду відкриватися» Це Божий задум, люди повинні Його знати. І Він йде на те, щоб були доступні способи, щоб люди могли Його пізнавати. Ось тому і скинія – виключно для того, щоб люди БАЧАЧИ пізнавали Його святість, милість, серйозне відношення до гріха.

Бог і сьогодні такий же – Він пропонує способи відкриття Себе і як завжди адекватні часу і загальному рівню людини. Як Бог відкривається сьогодні?

у церкві – спостереження її історії і служіння виявляють Бога

у церкві – через змінені життя відроджених людей

у церкві – через безкорисливу любов, яка панує між християнами

у особистому житті – пам’ять про милості й Божі чуда в минулому

у особистому житті – спостереження Божого проводу та охорони

«це місце буде освячене Моєю славою. 44 І освячу»

Людина мусить знати, що Бог не перебуває де будь. Там, де Бог – там місце святе. Не може Бог жити серед нечистоти і грішности. Тому Він запроваджує стільки ритуальних жертов і очищень, щоб втесати в голови людей, що не можна з Господом просто так, як будь – ні, ти маєш бути ч и с т и й.

І буду Я спочивати серед Ізраїлевих синів, і буду їм Богом. 46 І познають вони, що Я Господь, їхній Бог, що вивів їх із єгипетського краю, щоб перебувати Мені серед них. Я Господь, їхній Бог!

Це взагалі щось неймовірне – Господь хоче спочивати (затриматися\зупинитися) серед людей, перебувати серед них (два однакові слова – різні відтінки значення). Яка смислове значення «спочивати»? як Бог має спочивати? Це жити і нічого не робити? Думаю “спочивати” і ” перебуваючи” підрозуміває комфортне перебування. Почуття як дома. Відпочинок в мирі і безпеці. Думаю що для Бога мир і безпека серед людей означає коли вони

не іґнорують Його

не поклоняються чужим богам

не йдуть проти Його волі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *