ДЛЯ ЧОГО МУЖНІСТЬ І ХОРОБРІСТЬ ЩОБ ДОТРИМУВАТИСЯ БОЖИХ ЗАПОВІДЕЙ?

Лише будь мужнім і вельми хоробрим, щоб достеменно чинити за законом, як наказав тобі Мойсей, слуга мій. Не звертай від нього ні праворуч, ні ліворуч, щоб тобі щастило в кожній твоїй справі. Ісуса Навина 1:7

МАРК ШАГАЛ. ІСУС НАВИН ЗАКРИВАЄ КНИГУ ЗАКОНУ, ЯКУ ЧИТАВ НАРОДУ ІЗРАЇЛЬСЬКОМУ
Очевидно що мужність потрібна у битві, у новій справі, у змаганнях, але для чого хоробрість для того, аби слухатися Бога?

1. Може Ісусу Навину не дуже хотілося дотримувати ‘чужі’, дані Моєсеєм, тобто попередником, заповіді і постанови? А може просто я сам собі хочу закони встановлювати і з дитинства ненавиджу, коли їх встановлює хтось? Мені потрібна неабияка мужність, щоб упокоряючись перед Богом підкорюватися Його ВІДОМІЙ волі. 

2. У Ісуса Навина стояла пріоритетна задача – завоювати землю, всі інші справи можуть почекати. Та, виявляється, виконання заповідей ніколи не тратило пріоритетності. А може я невиправно лінивий до усього корисного, розумного, духовного – і мені дещо байдуже що там від мене хоче Бог та неохота прикладати які не будь зусилля? Хоробрий поборить лінь перед корисним для духа ділом, перше з яких знати і дотримувати Божі повеління, які ПРІОРИТЕТНІ для життя кожної Божої дитини. 

3. Ісус Навин мав багато прикладів, коли велика кількість народу робила що хотіла. І ми таємно чи навіть підсвідомо виправдовуємо собі своє життя не по Божим заповідям тим, що багато християн так само чинять, що в сучасних умовах не можливо по іншому. Бо це мужність потрібна дотриматися Господнього ДОБРОГО повеління, всупереч тому, як живуть інші, ким би вони не були і скільки б їх не було.

Господи Ісусе, сучасному Християнинові потрібна неабияка мужність і хоробрість щоб Тебе  любити насправді, а не як усі; щоб волю Твою чинити, а не свою як звично. Пробач за своєвілля, егоїзм та прагнення сховатися від Тебе за натовпом церковного люду, культом і традицією. Ради Твоєї любові до мене хочу бути сміливим і рішучим сприймати Твою дорогу життя як свою а тому милосердно любити тих, кого зустрічаю на життєвій дорозі, прагнути близької розмови з Тобою і вірно чинити своє покликання. Амінь. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *