ПРИРОДНА СИЛА ГРІХА

Промовляй до Ізраїлевих синів: Чоловік або жінка, коли зробить який людський гріх, чинячи тим спроневірення проти Господа, і завинить душа та… (Числа 5:6)

d187d0bed180d0bdd0b8d0b9-d0bad0b2d0b0d0b4d180d0b0d182ГРІХ – це невір’я Богові. Гріх віруючої людини – це невір’я, або якщо хоче недовіра Богові. Ні, ми не заперечуємо Його існування, але у момент згрішення і самим згрішенням ми проголошуємо Його відсутність, сліпоту, глухоту. Ми таким чином “споневірилися проти Господа”.

Чому таке трапляється з віруючою людиною (тобто зі мною)?

По-перше, велика любов… до себе. Вона спричинює чи не головним чином мої переступи. А тому що нам цього чи того таааак сильно хочеться, що, як гласить рекламний слоган, хай увесь світ зачекає! І Господь теж.

По-друге, дуууже велика любов… так, до себе. Наші бажання, наші пожадливості (подобається рос. слово “влєчєніє”) перемикають навіть розум, створюючи немов короткі замикання. І тоді раптом гасне світло. Добра новина в тому, що це не Господь нас покидає – цю темряву спричинює гріх вчинений нами.

І по-третє, нам бракує базового тренування для протистояння спокусі. Наприклад, якщо мій шлунок не навчений чути “ні”, то моя душа хіба гірша? Вона і не подумає і не потерпить хоч якогось обмеження.

Тому так сильно потребую вчитися любити Господа усім розумом, усією душею – бо у воскреслого Ісуса є сила якої у мене нема. І тому мені так критично необхідні духовні дисципліни – насамперед піст, милостиня і молитва. Чи не ці три духовні вправи і поставив Господь Ісус на початок своєї головної проповіді про Царство (Матвія 6)?

… Чи може допомогти хворій людині виписаний лікарем рецепт? Сам рецепт – ні…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *